Вулканичният остров Джеджу, който се намира на 130 километра от южното крайбрежие на Корейския полуостров, има обширна система от лава пещери.

Те са образувани от естествените канали, през които магмата е текла при вулканични изригвания, и днес са сред най-големите в света.

Пещерите, освен че предоставят невероятни възможности за научни изследвания, са популярни туристически дестинации.

Най-впечатляваща е пещерната система Geomunoreum Lava, образувана от поток базалтова лава, когато вулканът Geomunoreum изригва преди около 200-300 хиляди години.

Вижте още: Най- смъртоносните езера

Вулканът е с надморска височина 456 м и лавата се стича надолу до бреговата линия в продължение на 13 километра, образувайки множество лава тръби.

Tube Manjanggul Lava представлява най-голямата пещера в тази система. Тя се простира на 8928 м, като нейните пасажи са до 30 метра високи и с ширина до 23 метра.

Вътрешността на пещерата е украсена с многоцветни карбонатни декорации и безброй пещерни образувания. Те включват сталактити и сталагмити, колони, пещерни корали, мостове и други.

В края на един от проходите, отворени за туристи, се намира масивна, образувана от лавата колона. Тя е висока 7.6 м и е най-голямата известна в света.

Близо 30 000 прилепи постоянно обитават пещерата, образувайки най-голямата колония от прилепи, която живее в Корея.

Около 38 вида пещерни същества са идентифицирани в пещерната система Geomunoreum Lava, най-честите срещаното от които е пещерният паяк.