Новосъздадените работни места в САЩ са 252 000 през декември. В същото време нивото на безработица се е понижило до 5.6%, спрямо 5.8% месец по-рано.

Средните очаквания на анализаторите бяха за 240 000 нови работни места през последния месец на миналата година, както и ниво на безработицата от 5.7.

За сравнение, месец по-рано най-голямата световна икономика създаде 321 000 нови работни места.

Данни на ADP посочиха по-рано през седмицата повишение на броя на работните места в частния сектор с 241 000, или малко над очакванията.

След резултатите фючърсите на щатските индекси се повишиха до нива от 2 063 пункта, след като преди това се търгуваха при нива от около 2 053 пункта.

Доларът поскъпна спрямо останалите основни валути, като еврото се понижи до нива от 1.1775, или на двадесетина пипса от най-ниското си ниво за последните девет години, достигнато вчера.

Сред малкото активи, които не успяват да намерят пътя нагоре продължава да е петролът. Брентът се търгува близо до психологическата граница от 50 долара, под която се понижи моментно тази седмица за пръв път от над пет и половина години насам.

Много е възможно добрите данни за заетостта да подхранят спекулациите за по-скорошно повишение на лихвите от страна на Фед от настоящите очаквания.