След като кацна в Давос с частния си самолет, заедно със съпругата си, децата и две бавачки, милиардерът Джеф Грийн, който успява да натрупа състояние, залагайки срещу високорисковите ипотеки, изнесе поучителна реч за това как останалите хора трябва да живеят по-скромно.

“Очакванията на американците по отношение на начина на живот са прекалено високи и трябва да бъдат коригирани, така че да разполагаме с по-малко неща и по-скромно, но по-добро съществуване,” заяви Грийн, който е основател на Coral Gables пред Bloomberg по време на срещата на Световния икономически форум, “Трябва да изградим отново цялата си система на живот”, добавя той.

Вижте още: Богатите и известните, които ще посетят Давос

Това е едно доста интересно изказване от човек, който притежава един от най-скъпите жилищни имоти в САЩ – имение за 195 млн. долара с площ близо 5 000 кв. м в Бевърли хилс, което разполага с 23 бани, писта за боулинг и дискотека.

Грийн се жени в това имение за съпругата си Мей Цзъ Чан през 2007 г., а негов кум е бившият боксьор Майк Тайсън.

Младото семейство обаче така и не заживява в тази къща, а я отдава под наем, тъй като живеят в Палм бийч, Флорида, където си купуват имение за 24 млн. долара през 2011 г.

Вижте още: Най-богатият азиатец не може да спи заради социалното неравенство

Грийн, чието състояние се оценява на 3 млрд. долара, притежава още къща в Малибу за 12.5 млн. долара, както и имение с площ 22 декара в близост до Ню Йорк, което има три частни дока и пет отделни къщи, закупено през 2011 г. за 36 млн. долара.

И докато сме още на въпроса за “по-малко неща,” така изглежда яхтата на Грийн Summerwind.