Съдебното дело около развода на милиардера Кен Грифин продължава да предоставя разрития за разходите на бившата двойка.

Миналия месец стана ясно, че семейството е харчило по 1 млн. долара на месец за децата си.

Съдебните документи не показват много детайлна разбивка на разходите, но според тях 300 000 на месец са били харчени за междуконтинентално пътуване с частен самолет, 160 000 долара за наеми на ваканционни имоти и 60 000 долара на месец за офис разходи и професионални помощници.

Сега нови съдебни документи разкриват повече подробности около тази сума от 1 млн. долара на месец. Според Грифин неговата бивша съпруга Ан Диас маскира своя луксозен начин на живот с искания за средства за детска издръжка.

Сред разходите са 6 800 на месец за хранителни продукти, 7 200 долара на месец за ресторанти, 8 000 долара на месец за подаръци и 2 000 долара на месец за канцеларски материали.

Грифин също така твърди, че Ан Диас е поискала 450 000 долара за 10-дневна почивка в остров Сейнт Бартс по време на зимната ваканция на децата.

Вижте още: Бивша жена на милиардер иска 1 млн. долара детски на месец

Адвокатите на Диас не оспорват самите разходи. Те обаче настояват, че съгласно законите на щата Илинойс, Грифин трябва да финансира същия начин на живот на децата си, както и през брака на родителите им. Те твърдят, че тези суми просто отразяват разходите на двойката за децата им, докато все още са били женени.

Диас се опитва да анулира предбрачното им споразумение и твърди, че Грифин не плаща адекватна издръжка за трите им деца, които са на възраст под 10 г.

Грифин пък твърди, че плаща "на практика всеки разход", свързан с децата, в това число и на техните четири бавачки. Той също така казва, че дори е плащал разходи, които са само за Диас, в това число частен готвач, редица камериерки, личен асистент и т.н.

Той казва, че е отказал да финансира почивката на стойност 450 000 долара и й е предоставил 45 000 долара за зимната ваканция.