Червен код обявиха синоптиците за утре, 6 март, за областите Смолян и Кърджали. Там се очакват обилни снеговалежи и бурен вятър.

Ще падне сняг до 70 л/кв. м, като се очаква нова снежна покривка около и над 30 см. Освен това ще духа силен вятър, което може да доведе до виелици и навявания.

В областите Пазарджишка, Пловдивска, Старозагорска и Хасковска е обявен оранжев код за обилни валежи от сняг. Те ще са придружени с бурен вятър в Хасковско, където ще достигнат до 70 л/кв.м. Ще има условия за виелици и навявания.

Жълт код е обявен за 12 области на страната заради интензивни снеговалежи. Той е в сила за областите Благоевградска, Кюстендилска, Пернишка, София град, София област, Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Габровска и Великотърновска.

В 10 области е обявен жълт код за валежи от дъжд и сняг - в Русенска, Разградска, Търговищка, Шуменска, Добричка, Силистренска, Варненска, Бургаска, Ямболска и Сливенска.

Минималните температури ще са предимно между минус 1° и 4°. Максималните - от 0° до 3° в северозападните райони до 7° – 9° по крайбрежието на морето.