Днес се навършват точно шест години от началото на бичия пазар в САЩ. Ето някои факти, свързани със силното повишение на щатските индекси за този период:

От дъното на 9 март 2009 година, когато широкият индекс Standard & Poor's 500 затвори при 676 пункта, до момента тоъ е нараснал над три пъти.

Виж още: Робърт Шилер обмисля излизането си от щатските пазари

Индексът на сините чипове Dow се повиши от 6 469 пункта преди шест години до рекордните 18 300 пункта през изминалата седмица.

От края на Втората световна война до момента е имало 12 бичи пазара, като средната продължителност е била 58 месеца. При 72 месеца - настоящото рали е четвъртото най-дълго в историята.

Най-дълга е печелившата серия на индекса от 1990 година, когато повишението е продължило 113 месеца до 2000 година.

В началото на бичия цикъл компанията Apple е с пазарна капитализация от едва 94.8 милиарда долара. Към днешна дата пазарната й капитализация възлиза на рекордните, за която и да е компания, 737 милиарда долара.

Средната възвръщаемост на индекса S&P 500 е 25% за последните шест години (измерена от март до март).

Компанията, поскъпнала с най-много за разглеждания период, е инвестиращата в недвижими имоти General Growth Properties. Акциите й са поскъпнали със 7 544%.

Най-поевтинялата компания за периода е Transocean, като цената на акциите й е паднала с 67.8% за последните шест години.