Смартфонът OnePlus One почти през цялата изминала година влизаше в класациите на най-добрите Android-смартфони, като не според един и двама специалисти бе предложението на пазара с най-добро съотношение цена-качество.

Нещо повече, с издръжливостта на батерията си от 13 часа и 16 минути въз основа на направени тестове, той влезе в челните позиции при смартфоните с най-издръжливи батерии на пазара.

Именно поради качествата на първия модел на компанията OnePlus, очакванията за втората версия са много големи. Вече е ясно как ще се казва и новият модел - OnePlus 2, според изпълнителния директор на компанията, отговарял на въпроси на потребителите.

И макар Карл Пей да не издаде подробности относно техническите характеристики на новото устройство, той заяви, че новият смартфон се цели в конкуренти като iPhone 6 и Galaxy S 6 и се очаква да е едно от най-изключителните за тази година устройства.

Според изтекли в интернет информации, смартфонът OnePlus 2 се очаква да е с 5.5 инчов дисплей с резолюция 2560 х 1440 пиксела.

Той най-вероятно ще е с 64-битов осемядрен процесор Snapdragon 810, както и 4 GB оперативна памет.

Устройството се очаква да е с метално тяло и подобрен дизайн, в сравнение с предшественика си. Батерията най-вероятно ще е от 3 300 mAh.

Очакванията са то да бъде представено през третото тримесечие на годината. Една от най-важните му характеристики се очаква да е цената. Именно ниската цена бе в основата на успеха на първата сесия. Новото устройство се очаква да е с цена от 2 699 юана (435 щатски долара).

Налице са спекулации, че компанията разработва и версия с по-малък екран.