Азиатските индекси се търгуваха при ниска активност, след като щатските индекси са затворени днес във връзка с Великден. Индексът MSCI Asia-Pacific добави 0.3% към стойността си.

Японският Nikkei 225 се повиши с 0.2% в очакване на данните за заетостта и безработицата в САЩ. Средните очаквания на анализаторите са за ръст от 245 000 в заетостта през март, след повишението от 290 000 през февруари.

Виж още: Петролът 35 долара през второто тримесечие?

“Японският пазар най-вероятно ще се запази без посока, докато инвеститорите не видят как пазарът ще реагира на данните за заетостта в САЩ“, коментира Фуджио Андо, главен управляващ директор в Chibagin Securities.

“Очакваме заетостта да се понижи под прогнозираните 245 000. Въздействие върху долара обаче ще окажат още нивото на безработицата, както изменениетo в средното почасово заплащане“, смята Кати Лиен, управляващ директор в BK Asset Management. „Ако почасовото заплащане се повиши и нивото на безработица намалее, възможно е загубите за долара да са ограничени“ допълва още Лиен.

По-слаби от очакванията данни за заетостта ще накарат инвеститорите да залагат, че Фед ще поотложи повишението на лихвите за края на годината, или началото на следващата. Това може да има освен негативен ефект върху долара и положителен върху пазара на акции през следващата седмица.

Брентът загуби вчера близо 4% от стойността си, след предварителното споразумение достигнато между Иран и западните страни. Анализаторите очакват да се повиши предлагането на суровината от страната в близките месеци след отпадане на ембаргото.

Златото също отбеляза лек ръст до нива от 1 202 долара за унция с незабавна доставка.