Китайският онлайн търговец Alibaba се свързва само с проблемни новини през последните месеци. Всичко започна от разочароващи резултати през изминалото тримесечие и премина към опасения за фалшиви данни за транзакции.

Тези новини допринесоха за съществения спад в акциите на компанията, които се търгуват само на два долара от най-ниските в кратката си история нива - при 82 долара за брой.

И докато спекулантите се опасяват от по-нататъшно понижение при акциите на компанията, то инвеститорите милиардери не се страхуват да запълват портфейлите си с книжа от онлайн ритейлъра.

Ето част от известните инвеститори с позиции в компанията:

Даниел Лоб има дял в компанията на стойност 1 милиард долара, придобити при средна цена от 93.76 долара за брой.

Чейс Колман има позиция в размер на 604 милиона долара, закупени при средна цена от 102.05 долара.

Джордж Сорос притежава акции от компанията на стойност 457 милиона долара, закупени при средна цена от 90.53 долара.

Джон Поулсън е с позиция от 198 милиона долара, придобити при нива от 90.67 долара за брой.

Джулиян Робъртсън е с позиция от 59 милиона долара при нива от 90.53 долара за акция.

И докато не е ясно дали тези портфолио-мениджъри ще купуват още акции от компанията при настоящите ниски цени, то едно е сигурно - можете да ги биете всички, ако си купите акции от компанията в момента (поради факта, че те са ги придобили при далеч по-високи нива).

Компанията осъществи първичното си публично предлагане при нива от 66 долара (което бе многократно презаписано), като акциите й моментно достигнаха нива от 120 долара за брой.

Специалистите залагат на това, че низходящият потенциал е ограничен до нивата, на които бе осъществено първичното публично предлагане.

* Материалът е с аналитичен характер и не е съвет за покупка или продажба на акции.