Verizon Communications Inc. е водеща компания в САЩ, която предлага 4G мрежа. Увеличеното търсене на данни и устройства е положително, но ниските цени в резултат на конкуренцията се отразяват негативно на компанията.

Независимо от това, изкупуването на 45% дял на Vodafone в Verizon Wireless подпомага свободния паричен поток, който след това помага за поддържането на щедрия дивидент.

AT&T трябва да се бори с повишената конкуренция, особено с недоговорни планове. Въпреки това, благодарение на ниската си месечна такса, абонатите на компанията са се увеличили.

Atlantic Tele-Network не е много познато име, но компанията отчита добър баланс, като доходите и нетните приходи са нараснали на годишна база Nippon Telegraph and Telephone Corp. успя да се задържи на първия ред, като отчете добър растеж, въпреки дефлационната икономика в Япония.

BCE Inc. е най-голямата телекомуникационна компания в Канада. BCE се опитва да расте органично и неорганично. Последното е важно заради засилената конкуренция.

CenturyLink има голяма експозиция на пазара в провинциалните райони в САЩ. Опасенията са, че стационарните телефони са към своя край, а компанията намали своя дивидент през 2013 година. От друга страна, оптичната телевизия отбелязва растеж.

Rogers Communications Inc. е канадска компания, която също се бори с конкуренцията. Предлага дивидент в размер на 4.2% Vodafone продаде своя дял в Verizon Wireless за 130 милиарда долара. Това очевидно ще допринесе за запазването на дивидента.

Vodafone оперира в 30 държави и наскоро закупи Ono - испански кабелен оператор. Това ще осигури на фирмата 2 милиона нови клиенти. Рискът е испанската икономика. Безработицата в страната е 24%.

Telecom Argentina S.A. отчита добър баланс и предлага дивидент в размер на 3.20%. Orange, също като Telecom Argentina S.A., представя добър баланс, а дивидентът, който изплаща, е 3.30%.