Обичам разговорите между трейдъри. Много се радвам да споделям с хора със сходно мислене, които просто искат да постигнат по-добър живот за тях самите и повечето пъти се обръщат към правенето на пари онлайн.

Търгуването бързо стана достъпно за почти всички с компютър, интернет и 50 долара. Много от трейдърите са чели различни книги и маркетингови материали - как да направим състояние и да работим от всяка точка на света. Това може да послужи за прекарване на повече време със семейството и правене на нещата, за които винаги сте мечтали... начин да попълните списъка си с желани неща.

Проблемът идва, когато хората започнат да мислят, че трейдингът и "правенето на пари онлайн" са едно и също нещо. Много пъти, когато дискутират трейдинга, хората смятат точно това. Някои в миналото са работили в интернет маркетинга, други са строители, трети се занимават с предоставянето на услуги.

Но въпреки различията, всички участват на пазара, за да спечелят повече пари, мислейки си, че трейдингът е едно и също като "правенето на пари онлайн", което всъщност е основна грешка.

Нека да разгледаме интернет маркетинга като пример. Хората използват SEO оптимизация, когато изграждат сайтове, които да продават продукти или услуги. Те пускат различни линкове в различни сайтове, като се надяват на повишение на посещенията на сайта, което ще повиши рейтинга му в търсачките.

Те трябва да се съобразяват с конкурентите си и с постоянно променящия се алгоритъм на Google. Повечето пъти печелят хората с по-дълбоки джобове, но е много вероятно да има още много хора, които се опитват да правят същото и да отчетат печалби.

В трейдинга не се съревноваваш с останалите, нито се бориш с постоянно променящ се алгоритъм, който може да понижи рейтинга ти. На пазара си срещу хора, които вероятно са търгували повече време от теб и имат много повече опит. И все пак това не е най-големият проблем. Най-големият проблем сте самите вие.

Работата за вас, когато правите уеб сайт, е като катерене на връх Еверест. Няма по-голяма психологическа работа от търговията с реални пари. Седейки, гледайки графиките и всяко възходящо и низходящо движение да ви носи печалба или да ви носи загуба.

Губещите сделки означават по-малък акаунт за търговия, което кара много трейдъри да правят глупави сделки, които не са били планирани (ако изобщо е имало план). Печелившите сделки, когато цената тръгне в желаната посока, това може да накара трейдъра да повиши очакванията си за печалба и да се опита да направи "хоум рън".

Хората наистина си мислят, че имат печеливша серия, когато истината е, че печалбите и загубите нямат нищо общо с поредността.

Някои от най-добрите на пазара може да погледнат цената, графиката или обемите, за да разберат кога търгуват аматьорите, да влязат на пазара и да им вземат парите. Разбирането се развива с годините и практиката, разбират се структурите на ордера и психологията зад всяко едно пазарно движение.

Те знаят кога да натиснат бутона и да вкарат капитала си на пазара. Повечето участници на пазара са като самотни стрелци в Дивия запад и не знаят кой е истинският стрелец.

Не може да сравнявате трейдинга с "печеленето на пари онлайн". На практика обаче повечето участници си мислят точно това. Трейдърите (се надяват) да печелят пари, търгувайки на пазара, който виждат на компютъра си.

Истерията в интернет е страхотна. И наистина е. Все още се вижда и до днес някои може да сбъднат мечтата си - да е на плажа, близо до океана, топлият бриз да гали лицето, докато той, пиейки си, между другото, коктейла търгува на финансовите пазари. Един ден и това може да стане. За сега сме твърде далече от тази реалност.

Целта на написаното до сега е да разберете , че трейдингът е нещо, което не сте правили до момента. Повечето ще изгубят и няма от какво да се срамуват заради това, защото трейдингът е трудно нещо. Всъщност търговията е толкова лесна, че е супер трудно да се прави. Това е един порочен парадокс.

Ако наистина го смятате за "правене на пари онлайн", спестете си усилията и не търгувайте. Ако знаете дълбоко в себе си, че това е нещото, с което ще се занимавате, минете на следващото ниво - усещайте.

Избийте си от главата, че трейдингът е като всяко друго нещо. Самообучавайте се и продължавайте да говорите с други трейдъри. Повече от всичко опитвайте се да разберете провалите си, както и успехите си и никога не се страхувайте да насочите пръст към себе си.