Европейските индекси се понижиха днес, както и фючърсите на щатските индекси, след като китайското правителство направи промени, свързани с увеличаване на броя на акциите, които могат да се продават на късо. Фючърсите на водещия китайски индекс се понижиха с над 5% след новината.

Европейският индекс Euro Stoxx 600 загуби 1.5% от стойността си следобяд, като инвеститорите се настроиха към изключване на риска.

На отрицателна територия от близо 0.8% сочат отваряне и щатските индекси.

Междувременно инвеститорското внимание е насочено към Гърция и това дали ще бъде достигнато споразумение между правителството на страната и кредиторите.

Немският DAX отбеляза сериозно понижение днес, след като лихвите по държавните облигации на страната се понижиха до нулеви нива. С близо 200 пункта, или 1.8%, се понижи немският основен индекс - до нива от 11 770 пункта в късния следобед. С толкова се понижи той и вчера.

Въпреки уверенията от гръцкия министър-председател вчера, че страната му ще достигне споразумение с кредиторите, пазарът не е толкова уверен. Акциите на гръцките банки продължават да регистрират нови исторически дъна.

Европейските финансови министри ще се срещнат на 24 април, за да обсъдят какви реформи ще се изискват от страната в замяна на отпускане на блокираните средства от спасителния пакет. Немският финансов министър обаче изрази съмнения, че ще бъде постигнато споразумение.

Данни за безработицата във Великобритания посочиха понижението й до най-ниските й нива от юли на 2008 година. Това съдейства британският индекс FTSE 100 да успее да отбележи минимален ръст.