Стоте саудитски пилоти на изтребители, които участваха във въздушната срещу Йемен, може да получат автомобили Bentley като награда, според съобщение на саудитския принц Алуалид бин Талал в Twitter, което впоследствие бе изтрито.

Изявлението му бе посрещнато с присмех от страна на потребители на Twitter, които не приеха насериозно екстравагантния жест на фона на значителните човешки загуби на водената от Саудитска Арабия операция в Йемен.

“Поздравявам мъдрите ни лидери за победата в операцията Решителна буря и за начало на операция Възраждането на надеждата,” написа Талал във вторник. “За да оценя действията на стоте наши пилоти, с удоволствие ще им подаря 100 автомобила Bentley,” пише Талал въз основа на скрийншот на съобщението му, преди то да бъде изтрито.

Военната операция бе разкритикувана заради множеството цивилни жертви по време на въздушните удари. Най-малко 944 души бяха убити, а 3 487 ранени в последните четири седмици на насилие в Йемен, съобщиха вчера от Световната здравна организация.