В света на смартфоните борбата между производителите, по отношение на дизайна, до голяма степен е свързана с дебелината на мобилните устройства. Ето някои от най-тънките смартфони в момента.

Samsung Galaxy Alpha

Това е първият смартфон на Samsung с премиен дизайн (метален корпус). Смартфонът е с дебелина от 6.7 милиметра. Той е с 2 GB оперативна памет и 12-мегапикселова камера. Процесорът му е осемядрен Exynos 5.

Samsung Galaxy A5

Моделът също е с дебелина от 6.7 мм, макар и да е от среден клас. Той е с цена от около 400 долара без договор. Отличава се с 2 GB оперативна памет и процесор собствено производство от компанията - Adreno 306.

Samsung Galaxy A7

Дебелината на този смартфон е едва 6.3 мм, като той е с голям 5.5-инчов дисплей и малко по-добри технически характеристики от модела А5. Процесорът е Snapdragon 615, а камерата е 13-мегапикселова. Оперативната му памет е 2 GB. Смартфонът е с 5-мегапикселова предна камера.

Samsung Galaxy S6

Най-новият емблематичен модел на Sansung се отличава с дебелина от 6.8 мм на фона на 6.9 мм за основния му конкурент – iPhone. Моделът е на път да се превърне в един от най-продаваните Android-смартфони на тази година.

Huawei Ascend P7

Дебелината на този смартфон е 6.5 мм. Той се отличава с чипа, произвеждан от Huawei - Kirin 910T, както и 2 GB оперативна памет. Задната му камера е 13-мегапикселова, а предната е 8 мегапиксела.

Huawei P8

Този съвсем скоро представен смартфон е с новия процесор на компанията - Kirin 930. Той е с оперативна памет от 3 GB.

Потребителите получават задна камера с резолюция от 13-мегапиксела с двойна светкавица, както и 5-мегапикселова предна камера. Иначе процесорът е осемядрен с честота от 2 GHz.

BLU Vivo IV

Смартфонът е с дебелина от 5.5 мм. Това е ребрандирана версия на китайския модел Gionee Elife S5.5, който компанията BLU продава в повече части на света. Оригиналът на този модел държа рекорда за най-тънък смартфон в света за кратко време.

По отношение на техническите характеристики той е с процесор MediaTek 6592, както и 2 GB оперативна памет и 13-мегапикселова камера.

BLU Vivo Air

Това е един от най-тънките смартфон в света с дебелина от едва 5.1 мм. Той е ребрандирана версия на китайския модел Gionee Elife S5. Той е с 1 GB оперативна памет и процесор MediaTek 6592.

Основната камера също е с по-малка резолюция от горния модел – при 8 мегапиксела.

Gionee Elife S7

Дебелината на смартфона е 5.5 мм. Той е с 64-битов осемядрен процесор MediaTek 6752, 13.1 -мегапикселова камера и 2 GB оперативна памет.

Oppo R5

Още един модел, който с дебелината си от 4.85 мм, държа за кратко рекорда за най-тънък смартфон. Той е с 64-битов смартфон Snapdragon 615, 13-мегапикселова задна камера и 2 GB оперативна памет.

Vivo X5 Max

Този смартфон е най-тънкият в света с дебелина от едва 4.8 мм. Въпреки тънкото си тяло, той е с 64-битов процесор Snapdragon 615, 13-мегапикселова камера и 2 GB оперативна памет. Смартфонът се предлага единствено в Китай.