Когато смартфонът на Asus - Zenfone 2, бе представен по време на изложението в Лас Вегас за потребителска електроника в началото на годината, той бе единственият модел в света с 4 GB оперативна памет.

Към днешна дата нещата вече не стоят така, след като модел с подобно количество оперативна памет пускат на пазара и от водещия китайски производител на смартфони – Lenovo.

От Lеnovo представиха модела си Lenovo K80, който ще е с 64-битов процесор с честота от 1.8 GHz Intel Atom, както и 4 GB оперативна памет.

Смартфонът ще е с операционна система Android 5.0 Lollipop, както и 5.5-инчов дисплей с резолюция 1 080 пиксела. Камерата му ще е 13-мегапикселова, а вътрешната му памет ще е 64 GB.

Вижте още: Евтини смартфони, които могат да привлекат вниманието ви

Другата отличителна черта на смартфона ще е мощната му батерия от 4 000 mAh.

Първоначално моделът ще се предлага в Китай на 30 април при цена от 1 800 юана (290 щатски долара), което се приема за доста конкурентна цена за смартфон с подобни характеристики.

Смартфонът ще се предлага и във вариант с 2 GB оперативна памет, който ще се продава на по-ниска цена от 1 500 юана (240 щатски долара).