Международният панаир за оползотворяване на материали, енергия и устойчиво развитие ECOMONDO 2015 ще се проведе от 3 до 6 ноември в изложбения център на Римини в Италия.

Големият салон, посветен на зелената икономика, който дава тласък на иновациите и интернационалното присъствие, ще се проведе по време на 19-ото издание на ECOMONDO.

Експо „The green technology“ е придружаващо събитие на панаира, в което се пресичат професионалните интереси на повече от 1200 фирми изложители, организирани в 16 павилиона от основния сектор – от третиране и оползотворяване на отпадъци с фокус върху биоиндустрията и зелената химия до новото предложение Global Water Expo, посветено на интегрирания воден цикъл, канализацията и технологиите за ефективност – сектор с прогнози за бърз растеж.

Утвърденият вече важен проект на Rimini Fiera - Устойчивият град, посветен на „Града на интелигентните мрежи”, сега се разширява с нови сектори: IBE GREEN за местния обществен транспорт и площ, отредена за градското обновяване.

Тази година ECOMONDO се стреми да подобри рекорда по посещаемост от 2014 г., когато изложението беше посетено от над 100 хиляди професионалисти. Това е тенденция, наблюдавана през последните пет години, която доведе почти до удвояване на професионалните посетители.

ECOMONDO 2015 излиза на терена с обиколка, чиито следващи етапи са планирани в Северна Африка и Източна Европа. Следват Южна Африка, Мексико и Бразилия, където от 16 до 18 ноември ще се проведе първото издание на FIMAI – ECOMONDO Brasil, резултат от придобиването на FIMAI от Rimini Fiera и Група Tecniche Nuove.

Изложбената оферта на ECOMONDO е допълнена с разделите: KEY ENERGY за енергетиката и устойчивата мобилност в Италия (през 2015 г. акцентът е Bio-Green Processing, представящ система, която чрез биорафинерията създава повече стойност, използвайки отпадъци от селското стопанство и животновъдството); KEY WIND – италианското събитие, обединяващо компаниите от ветроенергийния сектор; KEY ENERGY WHITE EVOLUTION, посветен на енергийната ефективност и разположен в цял павилион, предлагащ технологии, системи и решения за интелигентно използване на енергийните ресурси в промишлеността; SA.LVE – биенале на коли за градско почистване, което предлага най-авангардните технологични продукти на пазара за подготовка, събиране и транспорт на твърди и течни отпадъци; H2R Mobility for Sustainability с големите марки автомобили и техните авангардни модели – автомобили, задвижвани с метан, пропан-бутан, електричество или с хибридно захранване.

Салонът ECOMONDO е леснодостъпен благодарение на безплатния транспорт, свързващ летище Болоня с изложбения център в Римини. Освен това изложбеният център разполага с вътрешна ЖП гара, която свързва Римини с най-важните италиански градове като Милано, Болоня, Флоренция и Венеция.

Изложението ще бъде отворено от 9:00 до 18:00 часа в периода от 3 до 6 ноември, в последния ден до 17:00 часа.

За VIP карти за посещение на мероприятието изпратете запитване по електронна поща на mrkgestero@riminifiera.it

За повече информация относно изложението посетете www.ecomondo.com.