Китайският производител на смартфони Lenovo регистрира първото си пълно тримесечие, в което е собственик на щатското подразделение Motorola. Компанията е продала рекордните 18.7 милиона смартфона, заедно с продадените от Motorola 7.8 милиона смартфона.

Виж още: Lenovo представя смартфон с 4 GB оперативна памет

За сравнение, през предходното тримесечие Lenovo е продала около 16 милиона смартфона.

За цялата 2014 година китайският производител на смартфони е продал общо 76 милиона смартфона, което е рекорд в историята му.

Рекорди са поставени и по други направления на бизнеса на компанията. Тя е продала рекордните 60 милиона компютри в световен мащаб.

Така броят на продадените смартфони за първи път изпреварва този на компютрите на най-големия световен производител.

Въпреки впечатляващите резултати, печалбата на Lenovo, която се преспруктурира, се е понижила с 37% през последното тримесечие на миналата година.

Приходите на компанията са нараснали с 21% на годишна база до 11.3 милиарда долара, но нетната й печалба е едва 100 милиона долара.

За цялата година приходите на Lenovo са възлезли на 46.3 милиарда долара, или ръст от 20% на годишна база. Печалбата обаче се понижава до едва 829 милиона долара спрямо 5 милиарда долара през предходната фискална година.