Конкуренцията при производителите на смартфони в най-ниския ценови клас продължава да се ожесточава. Относително популярната на щатския пазар компания Blu, оперираща в най-ниския ценови сегмент, представи последния си евтин смартфон - Studio C.

Смартфонът ще се предлага с възможност за ползване, в която и да е мобилна мрежа срещу едва 99 долара (175 лева).

Виж още: Уникални смартфони за които не сте чували

Спецификациите на модела включват 5-инчов дисплей с HD-резолюция и 8 мегапикселова камера.

Процесорът му е четириядрен с честота 1.3 GHz, а оперативната му памет е 1 GB. Една от най-отличителните характеристики на смартфона е батерията му, която е с капацитет от 3 000 mAh.

По отношение на вътрешната памет, Studio C ще разполага с 8 GB вътрешна памет, която ще може да се разширява с карта до 64 GB. В допълнение, моделът предоставя ползването на две SIM-карти.

Една от липсващите характеристики на смартфона за 99 долара е възможността да се ползва в 4G мрежи.

Това обаче може да не е особен проблем, предвид на факта, че моделът цели купувачите на пръв смартфон.

Моделът Blu Studio C се предлага вече в Amazon.com, като цветовите опции включват черно, бяло, розово, зелено и оранжево.

Компанията неведнъж попада в класациите за най-добрите евтини смартфони. През септември нейният модел BLU Studio 5.0 HD бе в тази категория.

По характеристики устройството много наподобяваше новопредставения модел, но разликата е, че цената му тогава бе 149 долара, или с 50% по-висока от тази на Studio C.