Срещата за зелената икономика вече е определена в изложбения център на Римини (Италия), където от вторник 3 ноември до петък 6 ноември 2015 г. ще се проведе 19-ото издание на ECOMONDO.

Експо The green technology придружава съобщението за събитието, в което се пресичат професионалните интереси на повече от 1200 фирми изложители, организирани в 16 павилиона: от основния сектор – третиране и оползотворяване на отпадъци с фокус върху биоиндустрията и зелената химия, до новото предложение Global Water Expo, посветено на интегрирания воден цикъл, канализацията и технологиите за ефективност – сектор с прогнози за бърз растеж.

Утвърденият вече важен проект на Rimini Fiera - Устойчивият град, посветен на „Града на интелигентните мрежи”, сега се разширява с нови сектори: IBE GREEN за местния обществен транспорт и площ, отредена за Градското обновяване.

Тази година ECOMONDO се стреми да подобри рекорда по посещаемост от 2014 г., когато изложението беше посетено от над 100 хиляди професионалисти. Тенденция, наблюдавана през последните пет години, която доведе почти до удвояване на професионалните посетители.

ECOMONDO 2015 излиза на терена с пътна карта, чиито следващи етапи са планирани в Северна Африка и Източна Европа. Следват Южна Африка, Мексико и Бразилия, където от 16 до 18 ноември ще се проведе първото издание на FIMAI – ECOMONDO Brasil, резултат от придобиването на FIMAI от Rimini Fiera и Група Tecniche Nuove.

Изложбената оферта на ECOMONDO е допълнена с разделите: KEY ENERGY за енергетиката и устойчивата мобилност в Италия (през 2015 г. акцентът е Bio-Green Processing, представящ система, която чрез биорафинерията създава повече стойност, използвайки отпадъци от селското стопанство и животновъдството); KEY WIND – италианското събитие, обединяващо компаниите от ветроенергийния сектор; KEY ENERGY WHITE EVOLUTION, посветен на енергийната ефективност и разположен в цял павилион, предлагащ технологии, системи и решения за интелигентно използване на енергийните ресурси в промишлеността; SA.LVE – биенале на автомобила за градско почистване, което предлага най-авангардните технологични продукти на пазара за подготовка, събиране и транспорт на твърди и течни отпадъци; H2R Mobility for Sustainability с големите марки автомобили и техните авангардни модели – автомобили, задвижвани с метан, пропан-бутан,електричество или с хибридно захранване.

За информация и заявки за безплатни ВИП КАРТИ, моля, свържете се с: Италианска търговска камара в България.