Преди три години канадският актьор и продуцент Дани Папино е бил на ръба на фалита, след като финансира със собствени средства филмов проект и свършва парите.

Четиридесет годишният Папино се примирява с факта, че трябва да продаде дома си, за да върне задълженията си.

Той се опитва да продаде свои имот, за да събере достатъчно средства, за да покрие задълженията си. Не успява обаче да продаде къщата си. Така в отчаянието си и следвайки съвета на имотния си брокер Папино започва да отдава под наем имота си Airbnb в опит да покрие разходите по него, докато в същото време той е обявен за продажба.

“След като започнахме получавахме толкова много приходи, че вече нямаше смисъл да го продаваме,” споделя Папино пред Yahoo Travel.

Вместо да бъде краткосрочен финансов буфер, страничният бизнес с отдаването на имоти под наем се оказва огромен успех за Папино. Това се превръща в основният източник на доходи за семейството му. В последните две години те са генерирали над 200 000 долара доходи от имотите си.

Разбира се не всичко е било лесно.

“Отначало имах много проблеми. Правех резервация и позволявах на всеки, който иска да отседне. Това ми създаде известни проблеми, защото гостите ми не бяха от най-добрите,” казва Папино.

Сред тях били група местни, които наемат къщата за да направят голям купон, в резултат на което се стига до недоволни съседи, посещение от полицията и щети за 4 000 долара.

Вижте още: 10 страхотни тематични апартамента

Без да има от кого да получи съвет, обаче, на Папино му се налага да продължи по метода опит грешка.

След като започва само с един имот под наем, впоследствие Папино вече отдава цели четири и става все по-мотивиран от идеята, че може да сподели успеха си с други.

Това, което започва като идея за погасяване на задължения, се превръща в много доходоносен бизнес.

Година след като започва да работи с Airbnb, Папино пуска сайта Airbnb Secrets, където желаещи да отдават имотите си през Airbnb могат да си закупят бърз курс за това как да го правят успешно.

Според Папино сайтът в момента преминава през сериозни промени и е на път да се превърне в място, където човек може да научи всичко за Airbnb. “Пуснахме блог, форум където хората да обсъждат добрите и лошите си преживявания, както и новинарска страница, където хората да се информират за бизнес аспектите на AirBnB,” казва предприемачът.

В момента той подготва и онлайн магазин за продукти, които самият аз използва много в моите имоти. Това ще бъде място, където някой, който не знаем нищо за Airbnb може да започне и да се научи как стават нещата.”

Вижте още: Под наем в Куба – най-доброто от Airbnb

Една от екстрите на този бизнес, е че работата на Папино му позволява да пътува много повече.

“Миналата година пътувах много,” споделя Папино. “Снимах реклама в продължение на повече от месец и посетихме Тайланд, Индия и Гърция. След това снимах в Хавай в продължение на седмица. Прекарах пет дни в в Лос Анджелис и по три седмици в Мексико и Ванкувър. Нямаше ме повече от три месеца от годината и успявах да ръководя бизнеса си в Airbnb от разстояние.