Трейс Груп Холд е подписало договор със столична община за текущ ремонт и поддържане на уличната пътна мрежа и пътните съоръжения на територията на Столична община – I зона, Райони Витоша, Лозенец, Средец и Триадица.

Договорът е за 4 г. с обща стойност 5.7 млн. лв. за целия период.

Трейс Груп Холд и компании от структирата на холдинговото дружество поддържат републикански пътища на територията на ОПУ София, ОПУ Ловеч, ОПУ Стара Загора, ОПУ Ямбол, ОПУ Кърджали, ОПУ Бургас, ОПУ Смолян и ОПУ Враца.

Припомняме, че на 18 юни (четвъртък) ще се проведе общото събрание на акционерите на Трейс Груп Холд.

Основната точка в дневния ред ще бъде гласуването за разпределение на печалбата на дружеството от миналата година, която възлиза на 11.527 млн. лв.

Съветът на директорите е предложил една част от печалбата да се разпредели между акционерите, а останалата – да бъде разпределена във Фонд „Развитие“.

В случай, че не постъпят предложения от страна на акционерите за разпределението на дивидент, то цялата печалба ще се разпредели във Фонд „Развитие”.

За 2013 г. Трейс Груп Холд разпредели 3.056 млн. лв. за дивидент, а останалите 6.97 млн. лв. постъпиха именно в посочения фонд.