УниКредит Булбанк е отличена с награда за прецизност на прогнозите за БВП и инфлация за българската икономика през 2014 г. от водещата организация за икономически измервания Consensus Economics.

Прогнозите за БВП и инфлацията и финансовите прогнози, изготвяни от главния икономист на банката Кристофор Павлов и неговия екип, за втора поредна година са по-точни от тези на 13 други институции, участвали в изследването.

„Въпреки сложната икономическа среда през 2014 г., икономистите на УниКредит Булбанк се справиха по-добре от конкурентите си, давайки най-прецизната прогноза за ръста на БВП и нивата на инфлация в България за втора поредна година“ каза главният икономист на УниКредит Булбанк Кристофор Павлов.

Consensus Economics обобщава и публикува прогнози за множество макроикономически показатели, направени от 700 икономисти от 115 държави. Компанията започва дейността си през 1989 г. и оттогава регулярно съставя месечни консенсусни прогнози за държавите от Г-7, Азиатско-тихоокеански регион, Източна Европа и Латинска Америка.

В консенсусните прогнози за Източна Европа участват 180 водещи икономисти, които анализират между 10 и 14 икономически показателя за съответната държава. За региона това са България, Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Русия, Словакия, Словения, Турция, Украйна, Унгария, Хърватия и Чешката република.

От началото на годината УниКредит Булбанк е отличена от Global Finance и EMEA Finance като Най-добра банка в България за 2015 г. Най-голямата банка в страната взе и приза за Най-добра банка за търговско финансиране в България от Global Finance и Euromoney.

Международното финансово издание Global Finance връчи още две награди за целия регион на Централна и Източна Европа на банковата група – Най-добра банка за частно банкиране за 2015 г. и Най-добра банка в управлението на парични средства за 2015 г. и награда на УниКредит Булбанк за Най-добра банка попечител за 2015 г.