Доларът увеличи ръста си спрямо йената и еврото днес, след като председателят на подразделението на Федералния резерв в Атланта Денис Локхарт изрази подкрепа за вдигане на лихвите през септември.

Доларът добави 0.1% до 124.46 йени, след като се отдалечи от достигнатото вчера дъно от 123.80. Еврото падна до двуседмично дъно от 1.0847 долара.

Според Локхарт само значително влошаване на състоянието на щатската икономика би го спряло да гласува за вдигане на лихвите през септември.

След три дни на резки понижения лихвите по щатските държавни облигации сочиха вследствие на коментарите на Локхарт и подкрепиха долара.

Доларовият индекс се повиши до 98.218 пункта, което бе най-високото му ниво от края на април.

Въпреки коментарите на Локхарт, вдигането на лихвите през септември, според мнозина, все още зависи от данните за неселскостопанската заетост в САЩ, които се очакват в петък.

При австралийския долар днес трейдъри прибираха част от печалбите си от вчера, след като Централната банка на Австралия ограничи реториката си в посока обезценяване на валутата.

Австралийският долар се понижи с 0.2% до 0.7370 щатски долара, след като скочи с 1.3% вчера, когато успя да достигне двуседмичен връх от 0.7428 долара.

Новозеландският долар също се обезцени днес и е на път да запише понижение в шести пореден ден.

Кивито губи 0.1% до 0.6531 щатски долара след понижение в международните цени на млякото и се приближи до шестгодишното дъно от 0.6498, достигнато в средата на юли.

Млечният сектор генерира над 7% от БВП на Нова Зеландия, а цените на млякото влияят на новозеландския долар.

Обезценяването на канадския долар се забави, след като цените на петрола се отдалечиха от достигнатите няколкомесечни дъна.

Канадският долар, който бе засегнат сериозно от спада в цената на петрола, все още изглежда уязвим.

Данните за търговския стокообмен на Канада, които се очакват днес, ще покажат дефицит от 2.8 млрд. канадски долара за юни, според прогнозите.

Канадският долар за последно се разменяше на ниво от 1.3192 спрямо щатския долар, след като преди това падна до 11-годишно дъно от 1.3213.