Тези хора са имали огромно влияние върху развитието на човечеството, въпреки че имената им рядко се споменават в учебниците по история.

Елисей Грей

Елисей Грей е американски електроинженер, който е съосновател на Western Electric Manufacturing Company.

Грей е най-известен със своята разработка на телефонен прототип през 1876 г. В действителност, някои автори днес твърдят, че Грей следва да се счита за действителния изобретател на телефона.

Историята разказва, че той подава молба за патент няколко часа след Александър Греъм Бел.

Грей се счита за бащата на музикалния синтезатор. Той е автор на повече от 70 патента за невероятни изобретения, които използваме и до днес.

Киа Силвърбрук

Киа Силвърбрук е австралийски учен и предприемач. Той е и най-плодовитият изобретател в света, като е защитил 4665 патента само в САЩ.

Те са в широк спектър от дисциплини, сред които компютърни графики, видео и аудио продукция, научни изчисления, автоматизация на производството, дигитален печат, LCD монитори, молекулярна електроника, софтуер, интернет, управление на съдържанието, генетичен анализ, фотоволтаични соларни клетки и интерактивна хартия.

Гюстав Албин Уайтхед

Гюстав Албин Уайтхед е пионер в авиацията, който емигрира от Германия в Съединените щати, където проектира и строи планери, летящи машини и двигатели между 1897 и 1915 г.

Той твърди, че има успешни опити за летене през 1901 г. и 1902 г., които предхождат първите полети от братята Райт през 1903 г.

Вижте още: Топ 5 на най-великите български изобретения

Антон Дрекслер

Антон Дрекслер е немски крайнодесен политически лидер от 1920 година, който изиграва решаваща роля за формирането на антисемитската Германска работническа партия, предшестваща нацистката партия.

Дрекслер служил като ментор на Адолф Хитлер по време на ранните му дни в политиката.

Джон Алкок и Артур Браун

Британските авиатори Джон Алкок и Артур Браун извършват първия непрекъснат трансатлантически полет през юни 1919 г.

Ейми Джонсън

Въпреки, че целият свят познава Амелия Еърхарт, повечето хора не са чували заЕйми Джонсън.

Тя е пионер в авиацията. Това е първата жена пилот, която лети самостоятелно от Великобритания до Австралия. Сама или със съпруга си Джим Молисън, тя поставя множество рекорди за полети на дълги разстояния през 1930 г.

Загива по време на Втората световна война.

Вижте още: Десет от най-богатите изобретатели в света на бизнеса

Алфред Ръсел Уолъс

Алфред Ръсел Уолъс е британски естественик, изследовател, географ, антрополог и биолог. Той е най-известен с теорията му за еволюцията чрез естествен подбор.

Неговата книга по този въпрос е публикуван съвместно с някои от писанията на Чарлз Дарвин през 1858 г.

Файло Фарнсуърт Тайлър

Файло Фарнсуърт Тайлър е американски изобретател и пионер в телевизията. Той прави много открития, които са от решаващо значение за ранното развитие на изцяло електронната телевизия.