Дали ако тези изобретатели знаеха какво им предстои, нямаше да се откажат от проектите си? Техните изобретения в наши дни за от полза за цялото човечество, но за самите тях се оказали фатални. Ето 14 изобретатели, които са били убити от собствените си изобретения:

Фремине се задушава с машината си (1772)

Изпитана през 1774 г.хидростатическата машина на Фремине е първото устройство в света, снабдено с въздушен резервоар. Тя се състояла от меден шлем и резервоар и имала тръби, които се охлаждали с вода. Изобретателят очаквал така въздухът да се регенерира. Това обаче не се случило и след 20 минути, Фремине починал, задушен от собственото си изобретение.

Макс Валие загива при катастрофа (1930)

В края на 1920-те, пионерите на ракетните технологии Макс Валие и Фриц фон Опел работят по течно гориво за двигател за автомобили и самолети. Първият успешен тест е проведен през януари 1930 г. и на 19 април Валие прави своя първи тест драйв на автомобил с ракетен двигател с течно гориво. На втория тест на 17 май в Берлин горивото експлодира, убивайки създателя си.

Томас Андрюс потъва с Титаник (1912)

Томас Андрюс конструкторът на лайнера Титаник, също бил на него, когато се е случил трагичният инцидент (1912). Титаник се сблъскал с айсберг на дясната страна. По това време, Андрюс спял в каютата си и почти не усетил сблъсъка. Скоро той бил извикан от капитан Едуард Смит , за да направи оценка на щетите. След прегледа, Андрюс стигнал до заключението, че "Титаник "не е възможно да се спаси и ще потъне. По време на евакуацията, Томас помага на пътници да се качат в лодките. Според един от стюардите Андрюс последно е видян в залата на първа класа край камината, където гледал снимката на пристанище Плимут.

Парашутът на Франц Райхелт не се отваря (1912)

Роденият в Австрия френски шивач и изобретател на парашута тества ушития от самия него костюм, скачайки от Айфеловата кула на 4 февруари 1912 г., въпреки опитите на приятелите му и зрителите да го разубедят. За съжаление парашутът му не се отваря и Райхелт се забива в земята.

Карел Соуцек умира във варел за каскади (1985)

През 1985 г. Карел Соуцек изобретява"капсула" за каскади от водопад, която представлявала укрепен варел. Той успява да убеди компания да спонсорира скока му от 55-метров водопад, построен специално на покрития стадион Астродоум в Хюстън. Капсулата обаче се завърта неправилно и се удря в ръба на басейна, който е трябвало да омекоти удара. Соуцек получава сериозни наранявания и умира на следващия ден.

Уилям Бълок изпуска печатна преса на крака си (1867)

През 1863 г. изобретяването на въртящата се печатна преса набира сила и съживява печатарската индустрия, но същото не може да се каже за нейния изобретател Уилям Бълок. Четири години след първоначалното изобретение Бълок премазва крака си, докато инсталира и тества нова машина във Филаделфия. Кракът развива гангрена и Бълок умира по време на опита за ампутация на 12 април 1867.

Аурел Влайку загива със самолета си (1913)

На 13 септември 1913 г. Аурел Влайку, румънски инженер - изобретател, конструира самолет и загива при опит да бъде първият човек, който прелита над Карпатите в собствения си самолет, наречен Влайку II.

Томас Миджли неволно се удушава в леглото си (1944)

Американският инженер и химик Томас Миджли остава инвалид, след като заболява от полиомиелит на 51 години. Миджли разработва система от скрипци и въжета, които е трябвало да помагат на другите да го повдигат от леглото му. През 1944 г. неволно се оплита във въжетата и се удушава.

Хорас Хънли се дави в новата си подводница (1863)

Хорас Хънли изобретява и пилотира първата ръчно задвижвана бойна подводница. Хънли и осемчленният екипаж загиват по време на тренировъчно занимание, на което плавателният съд не успява да изплуват.

Ото Лилиентал загива с делтапланер (1896)

На 10 август 1896 г., Ото Лилиентал, германски пионер от авиацията, тества делтапланери в Rhinow Hills в Германия . Първите полети са успешни, достигайки на разстояние от 250 метра. Въпреки това, по време на четвъртия полет планерът Лилиентал пада от около 15 метра. Лилиентал има фрактура на третия прешлен и скоро изпада в безсъзнание. Той умира около 36 часа след катастрофата.

Жан-Франсоа Пилатър де Розие –първият загинал във въздушна катастрофа (1785)

На 15 юни 1785 г. Жан-Франсоа Пилатър де Розие, френски химик и учител по физика и един от пионерите на авиацията, умира, когато балонът изведнъж изпуска въздуха и се разбива в близост до Па дьо Кале при опит за полет през Ламанша. Той и неговият спътник Пие Ромен станаха първите известни смъртни случаи във въздушна катастрофа.

Майкъл Дейкър катастрофира с новото си невероятно въздушно такси (2009)

През 2009 г. в опит да революционизира кратките въздушни пътувания и да улесни приближаването до центровете на градовете изобретателят и пилот Майкъ Дейкър създава летящо такси, което нарича Jetpod. По време на тестов полет в Майазия през 2009 г., самолетът прелетява няколкостотин метра преди да се разбие в земята. 53-годишният Дейкър умира на място.

Мария Кюри –първата жертва на радиацията (1934)

Мария Кюри е първата, получила две Нобелови награди по физика и химия. Заедно със съпруга си Пиер Кюри работи в изследване на радиоактивността и открива на 2 радиокативни елемента – полоний и радий. Пиер Кюри загива в катастрофа, а Мария Кюри става жертва на собственото си откритие. Тя умира от левкемия вследствие на излагането си на радиацията (1934). И досега нейните записки се четат само със защитен костюм, заради високото ниво на радиация.

Александър Богданов става жертва на зараза при кръвопреливане

Александр Богданов открива преливането на кръв, вярвайки, че това е средство за вечна младост. След като успешно тествал кръвопреливането върху себе си 11 пъти и дори забелязал подобрение на зрението. През 1928 г. взема кръв от студент, болен от малария и туберкулоза, и скоро умира от заразата.