Фондовите пазари са изключително волатилни през последната седмица. Те стартират със сериозни загуби и приключват често на положителна територия.

В подобна среда инвестициите на борсата до голяма степен се приближават до игра на рулетка, а на инвеститорите им е трудно да запазят спокойствие.

Пазарът е воден от алчност и страх, но хората, които се поддават на тези емоции, са обречени на загуби.

На помощ идва Аарон Съртийс, от CityHypnosis. Клиентите му са се увеличили значително в среда на несигурност. Сред хората, търсещи услугите му, са трейдъри и портфолио мениджъри от институции като Nomura, UBS и Henderson Global Investors.

Всички искат едно и също в своето лечение - „да са като роботи, хладнокръвни, високо ефективни, безкрайно концентрирани и неподатливи на емоции“, коментира Съртийс.

Според специалиста за постигането на това и „препрограмиране на съзнанието“ са необходими между 2 и четири 15-минутни сеанса. Това, обаче, не е е съвсем евтино, като цената на 15-минутен сеанс е 195 паунда (510 лева).

“Става въпрос за премахване на емоционални решения. Гневът и съжалението са голям проблем сред търгуващите на фондовите пазари“, коментира специалистът.