Водещите световни производители представиха новите си модели по време на потребителското изложение в Берлин. През тази седмица това се очаква да направи и Apple.

Вижте още: LG G4 е смартфонът с най-добрата камера в света

Така на потребителите няма да им остава нищо друго до края на годината, освен да подберат устройство измежду голямата конкуренция на силно наситения сегмент на смартфони от висок клас.

Ето и десетте най-добри смартфона в света към настоящия момент, според изданието Business Insider:

10. LG G4

Това е последният емблематичен модел на LG. Отличава се с най-добрата камера, откривана някога в смартфон.

Устройството е с уникален кожен дизайн, както и един от най-добрите процесори на пазара в момента.

Цена: Около 600 долара (1 044 лева)

9. HTC One M9

Последният модел от най-висок клас на тайванския производител има малко подобрения спрямо миналогодишния смартфон, това обаче не го прави лош.

Налице са слухове, че съвсем скоро компанията ще представи нов модел от висок клас, при който ще е налице сериозно подобрение по отношение на камерата и живота на батерията (слабите места на настоящите модели).

Вижте още: Падението на HTC

Цена: Около 630 долара (1 096 лева)

8. OnePlus 2

Това е продължение на един от най-успешните Android смартфони на изминалата година. Отличава се с премийни характеристики, сред които пръстов отпечатък и изключителна камера, на относително ниска цена.

Доброто съотношение цена-качество на модела е причината да попадне в класацията.

Цена: Около 329 долара (572 лева)

7. Moto X Pure

Още един смартфон, предоставящ много добро съотношение между качество и цена. Изчистената Android версия на смартфона е много добро предложение за всички, които не искат смартфон, зареден с „ненужни“ приложения.

Светът очаква представянето съвсем скоро на най-новата версия на модела.

Цена: Около 400 долара (696 лева)

6. Samsung Galaxy S6 Edge

Тези, които искат да се отличават с нестандартен смартфон със закръглен дисплей, определено биха харесали тази равновидност на версията Galaxy S6. Тя се отличава с изключителна производителност и уникален дизайн.

Цена: Около 750 долара (1 305 лева)

5. Samsung Galaxy S6

На хората, на които не им се нрави идеята за заоблен в двата края дисплей, най-вероятно ще се хареса стандартната серия на модела Galaxy S6.

Това е смартфонът с най-добър дисплей на пазара в момента.

Цена: Около 650 долара (1 131 долара)

4. Samsung Galaxy Note 5

Любителите на фаблети няма как да не оценят новия Note 5, който поставя стандартите при фаблетите. Отличава се с изключителен дисплей и премиен дизайн, както и камера от най-висок клас.

Цена: Около 740 долара (1 287 лева)

3. Samsung Galaxy S6 Edge+

Това е най-добрият смартфон, който от Samsung са правили някога, според изданието Business Insider. Отличава се с изключителен 5.5-инчов заоблен дисплей с уникален дизайн.

Цена: Около 815 долара (1 418 лева)

2. iPhone 6

За тези, които не търсят смартфон с голям екран, моделът iPhone 6 е най-доброто предложение, пише изданието.

Той предоставя идеалния микс между дизайн, хардуерни характеристики и достъп до приложения. Новият iPhone ще бъде представен на 9 септември.

Цена: Около 650 долара (1 131 лева)

1. iPhone 6 Plus

Според изданието Business Insider, това е най-добрият смартфон в света в момента. Отличава се с 5.5-инчов дисплей, като бонус към всичко казано за гореописания модел е по-издръжливата батерия.

Цена: Около 749 долара (1 303 лева)