На специално събитие в Bill Graham Civic Auditorium в Сан Франциско днес Apple Inc преставя последните си модели технологични устройства. Компанията започна с нововъведения за Apple Watch и новия си таблет.

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук обяви, че задоволството на клиентите от Apple Watch е 97%.

В скоро време най-популярното приложение Facebook Messenger ще бъде представено и за Apple Watch, а притежателите на умния часовник също така ще могат да споделят и местоположението си.

Мобилното приложение в сферата на здравеопазването AirStrip също ще влезе в Apple Watch.

По отношение на външния вид, Apple обяви, че в определени магазини ще се продават часовници с кожени каишки, които са дело на Hermes. Компанията също така представи нова есенна колекция от каишки за часовника, както и два нови цвята на корпуса – златист и розово-златист.

Новите каишки могат да се поръчват от днес, а следващата операционна система Watch OS2 ще е налична от 16 септември.

Освен новите умни часовници, Apple представи и нов iPad, който определи като най-голямата новина за iPad от създаването на самия iPad.

Новият iPad Pro е с диагонал на екрана 12.9 инча и изглежда огромен, в сравнение с iPad Air2. Таблетът използва 64-битов процесор А9X и е по-бърз от 80% от преносимите компютри, продавани в последните месеци, според Apple.

Според компанията, новият iPad Pro е също толкова добър за игри, колкото и конзола.

Батерията издържа 10 часа, а таблетът разполага с нова озвучителна система от четири говорителя. Теглото му е колкото и на първия iPad.

От компанията представиха и „умна клавиатура“ за новия таблет, както и стилус, който носи името Apple Pencil и е особено удобен и при използването на Microsoft Office на новия таблет.

Таблетът ще се предлага в сребрист, златист и космически сив цвят. Цените му започват от 799 долара (32 GB) и достигат 1079 долара (128 GB с LTE). Apple Pencil ще струва 99 долара, а умната клавиатура 169 долара.

Apple представи и нов iPad mini 4, който ще струва 399 долара.