Вторият най-голям японски производител на автомобили – Honda, представи 10-о поколение на популярния си компактен модел Civic.

Новата Civic е напълно отдалечена от широко критикувания модел на 2012 година, като ще се отличава с нова платформа, нов двигател и най-съвременен интериор.

Ще има и повече варианти за избор, сред които високопроизводителния Type R.

От Honda потвърдиха, че новият модел ще се предлага в три варианта – седан, хечбек и купе.

Представени бяха и двата нови двигателя на модела. По-малкият двигател ще е с обем от 1.5 литра, а по-големият е 2-литров. Специална разработка на двулитровия двигател може да бъде използвана при модификацията Type R, а мощността му може да достига 305 к.с.

Освен с подобрена икономичност, новата Civic се очаква и да е с подобрени динамични характеристики, благодарение на най-компактното тяло на автомобила, комплектовано с най-сложното шаси, представяно някога в модел на Honda.

Въпреки малко по-големия по размер нов модел, от неговия предшественик, той е с близо 30 кг по-лек, благодарение на използването на ултрамодерен и здрав метал. Купето е с 1 инч по-ниско и с 1.2 инча по-дълго от предходния модел, което му дава една от най-просторните кабини в класа на компакните модели.

Новият Civic ще разполага с LED-фарове и напълно интегрирана система за смартфони с операционна система Android и iOs. Моделът разполага със 7-инчов информационен дисплей.

За пръв път в модел на компанията ще има възможност за адаптивен към скоростта автопилот, с възможност за следване на трафика при ниска скорост.