Една от най-сериозните заплахи в бъдеще за водещия производител на електрически автомобили – Tesla, може да дойде не от кой да е, а от немския производител на луксозни спортни автомобили Porsche.

Вижте още: Всичко за новото Porsche 911

Вчера от немската компания представиха новата концепция Mission E – четириместен електрически автомобил с мощност от 600 к. с. и ускорение от 0 до 100 км. ч. за под 3.5 секунди.

Новото возило ще може да изминава над 310 мили (около 500 километра) с едно зареждане на батерията, като от Porsche обещават зареждането на батерията до 80% да става в рамките на 15 минути.

Как се съпостяват тези характеристики с последния модел на Tesla - Model S?

Моделът на щатския производител може да изминава до 300 мили с едно зареждане, а ускорението му от 0 до 100 км. ч. става за 2.8 секунди. Новият модел на Porsche ще се доближава много до върховото постижение на Tesla и то в първото си поколение.

Разбира се, на този етап от Tesla все още не бива да се притесняват все още предвид факта, че автомобилът е концептуален, а докато и ако се появи на пазара от компанията най-вероятно ще са представили подобрение на модела си Model S.

И все пак факт е, че все повече компании се конкурират с щатския производител на електромобили.