Днес южнокорейският производител на смартфони LG представи най-новият си смартфон – моделът V10.

Устройството е с 5.7-инчов дисплей, който има втори независим екран, на който може да бъде показвано, времето, часът датата и иконите, когато основният дисплей е изключен.

Когато основният екран е включен, вторият може да бъде използван за любимите приложения, или бърз достъп до някои от тях. Корпусът на смартфона е от метал.

Новото устройство бе показано само няколко дни, след като от Google представиха новите си устройства Nexus, предназначени да се конкурират с популярните iPhone 6S и 6S Plus.

Смартфонът V10 е с двойна предна камера от 5-мегапиксела, както и 16-мегапикселова основна задна камера. Благодарение на двете предни камери и алгоритъм за нагласяне на образи, устройството може да заснема селфита с ъгъл на виждане до 120 градуса, без да се налага неговото накланяне.

„Моделът LG V10 е създаден за да служи основно като мултимедиен смартфон“, коментира Юно Чо, изпълнителен директор на LG Electronics Mobile Communications.

Другите технически параметри на смартфона включват 4 GB оперативна памет, 64 GB вътрешна памет и батерия с капацитет от 3 000 mAh. Операционната система ще е Android 5.1.1 Lollipop, като ще бъде представен през октомври в Корея, а впоследствие и в САЩ, Китай и останалите азиатски пазари.