Шестдневното приключение на Profit.bg на Малдивите започна. Вижте как изглежда раят на земята през нашите очи.

Северният Ари атол е едно от онези кътчета по света, които са записани със златни букви в мечтите на гмуркачите. Част от него е остров Халавели – едно от най-красивите места на Малдивите.

Вижте още: Невероятният обществен транспорт на Малдивите

На мъничкия и изолиран остров, предлагащ изумително бели пясъчни плажове, заобиколени от тюркоазените води на океана, се намира хотел Halaveli от веригата Constance.

Вижте още: Меню за възглавници? Луксът на Малдивите е на друго ниво

Петзвездният курорт е оформен като извитата традиционна малдивска лодка Dhoni, а всяка частица от него е толкова поразителна, че чак изглежда нереална.

Това луксозно скривалище предлага на гостите си 57 удивителни вили във водата – всяка със собствен инфинити басейн.

На острова са разположени 28 плажни вили, както и една президентска.

Вижте още: Profit.bg на Малдивите: в кухнята на главния готвач

Именно в нея е отсядал и един от най-добрите тенисисти в света – Рафаел Надал.

Традиционната малдивска кухня, комбинирана с ястия от всички крайща на света, намира място за изява в трите ресторанта на острова - Jahaz, Jing и Meeru.

За доброто настроение се грижи Jing Bar, а двете винарски изби предлагат както невероятни вина, така и малки съкровища – като например бутилка шампанско, опитана на екрана лично от най-известния агент в света Джеймс Бонд.

За тялото на туристите в курорта се грижат от Spa de Constance, а за душата – многоброен екип, който предлага забавления като сърфинг, плуване със шнорхел и разбира се – гмуркане.

Но най-невероятното преживяване на острова си остава възможността да се докоснеш до магията на кораловите рифове и местните хора, които живеят в хармония с природата. Включително и с акулите, които всеки ден плуват необезпокоявани на метри от брега.

Profit.bg пътува до Малдивите с Qatar Airways – най-добрата авиокомпания в света за 2015 г.