Популярният през последните няколко години производител на достъпни смартфони OnePlus се очаква да представи още по-евтино устройство до края на годината.

Вижте още: 10-те най-добри смартфона в света

Нови слухови сочат, че на пазара ще се появи модел OnePlus Mini, който ще е с 5-инчов дисплей с резолюция 1 080 пиксела и ще е захранван от процесора на MediaTek - Helio X10, който е осемядрен с честота от 2.2 GHz.

По отношение на останалите характеристики, смартфонът се очаква да разполага с 2 GB оперативна памет и 32 GB вътрешна памет. Задната му камера най-вероятно ще е 13-мегапикселова от Sony със сензор IMX258, а предната ще е 5-мегапикселова с възможност за заснемане на снимки със широк ъгъл.

Капацитетът на батерията най-вероятно ще е 3 100 mAh, която ще се зарежда през порт USB Type-C.

Новият смартфон се очаква да разполага с възможност за бързо зареждане, каквато липсва при последния оповестен от комапанията модел OnePlus 2. Смартфонът се очаква да има и два предни говорителя с мощност от 1.2 W.

На гърба на устройството ще е разположен сензор за пръстови отпечатъци, като той се очаква да разполага със стандарт IP67 за водо- и прахоустойчивост.

Всичко това се очаква да бъде предложено при цена от едва 250 долара през ноември или декември.