Доларът се търгуваше близо до триседмично дъно спрямо кошница от няколко други основни валути вследствие на съмненията дали Федералният резерв на САЩ ще вдигне лихвите до края на годината.

Доларовият индекс, който следи представянето на долара спрямо кошница от шест основни валути, за последно бе на ниво от 94.780. В петък индексът падна до 94.692, което ба най-ниското му ниво от 18 септември насам.

Еврото поскъпна с 0.1% до 1.1372 спрямо долара, след като в петък се повиши до триседмичен връх от 1.13875. Доларът остана почти без промяна спрямо йената на ниво от 120.21.

Доларът записа понижения миналата седмица, особено спрямо суровинните валути и валути на развиващите се пазари.

Австралийският долар днес отчита повишение от 0.1%, до 0.7341 щатски долара, след като миналата седмица скочи с 4%, записвайки най-голямото си седмично повишение от края на 2011 г. В понеделник австралийският долар поскъпна до седемседмичен връх от 0.7347.

Търговията в азиатската сесия днес е в по-ниски обеми, тъй като японските пазари са затворени заради празник. Щатските пазари също ще бъдат затворени заради Деня на Колумб.

Пазарите може би ще се повлияят от очакваните утре данни за търговията на Китай, както и от щатските икономически индикатори като продажби на дребно (сряда) и индекс на потребителските цени (четвъртък).