Никой не иска да живее в стаята, в която бе създаден Facebook. Стая номер H33 в Къркланд Хауз на Харвардския университет е с площ от 46.5 кв. м, няма климатик, кабелна телевизия и в момента се обитава от три момичета.

На вратата си няма табелка или друг обозначителен знак, от който да става ясно, че именно там е създадена компания, която днес е оценена на 265 млрд. долара и се ползва от 1.5 млрд. души по света.

Общежитието е малко и с тънки стени. През лятото заради горещините се налага да се ползва вентилатор, споделя една от съквартирантките. Момичетата всъщност разбрали, че обитават бившата стая на Марк Закърбърг от друг студент, докато разопаковали багажа си.

„Историята е вълнуваща за няколко минути или когато бъдем посетени от някои нов студент", споделя Реид Бергсунг, която живее в стаята от две години.

Стаята е доста по-различна от това, което се видя във филма „Социалната мрежа“, споделя друго от момичетата.

След като вижда стаята за първи път, роднина на бивш обитател на стаята споделя, че тя е като „затвор“.

През годините стаята е била посещавана от студенти или непознати хора, част от тях дори пияни, желаещи просто да я зърнат. Сутрин пък се събуждат от кънтри музика, която друг обитател на Къркланд Хауз свири.

Две от трите съквартирантки - Мелоди Гомез и Осаремен Около, разказват и други две истории. Около споделя, че майка й била доста ентусиазирана, когато разбира, че дъщеря й обитава стаята на Закърбърг и заявила, че съдбата й също може да е на технологичен титан. Около обаче й напомня, че Марк всъщност е напуснал Харвард.

Гомез пък си спомня, че когато споделила на майка си коя точно стая обитава, тя я попитала „Какво е Facebook”?

Трите момичета казват, че биха предпочели следващия семестър да са в по-голяма стая, отколкото да останат в H33.