Ако не искате да знаете точно какво се съдържа в храната ви, спрете да четете сега.

Нова книга събира съставките на 25 храни и ги подрежда една до друга в серия от впечатляващи снимки. Разделени на съставките си са храни като многозърнест хляб и кетчуп, за да се покаже от какво наистина са съставени.

Всяка съставка е сложена на повърхност като малка купчинка, всички те са подредени в редици и фотографирани - а резултатите могат да бъдат доста изненадващи.

Съставките в храните са определени чрез изучаване на публично достъпна информация. Например в пилешките хапки на McDonald's - Chicken McNuggets, има 40 съставки.

Те включват декстроза – захар, която се използва и от създателите на обувки, за да направи кожата им по-гъвкава кожа.

Друга съставка е царевичното нишесте, което се използва за уплътняване на храните, но също така и при направата на хартия и картон или като заместител на бензина.

Вижте още: Топ 10 на най-добрите сандвичи в света

Най-известната съставка на тонизиращата напитка Red Bull - тауринът, е киселина, която мнозина смятат, че идва от сперматозоидите на бикове, но в действителност се синтезира в лаборатории.

Това е естествено вещество, срещащо се в жлезите на хора и животни. Общо Red Bull разполага със 17 съставки.

Многозърнестият хляб е познат като здравословна храна, но има много повече добавки, отколкото може да се очаква - общо 30.

Сред тях са сол, меласа, лешници, овес, царевично брашно, кафяв ориз и обезмаслено мляко.

Друга съставка е соевият лецитин - универсален емулгатор, който е вторичен продукт от преработката на соя. Той поддържа шоколадът гладкък, работи като омекотител в козметиката и дори е добавян в експлозиви.

Авторите на книгата твърдят, че не искат да съдят хората, които ядат преработени храни, като посочват, че одобрените добавки са тествани и се считат за безопасни за консумация от човека.