Знаем, че сигурно ни упреквате, че ви занимаваме с Коледа още отсега, но наистина разполагате с малко време. Поразмишлявайте за спестяването на пари за подаръци и отбелязване на започващата нова година!

Ето няколко неща, които да отметнете още сега:

1. Продайте всички вещи, които не ви трябват.

Напомня на пролетно прочистване, но това се организира точно преди празниците около Коледа. Така ще уплътните джоба си за предстоящите разходи.

2. Проследете какви полети се предлагат.

Обикновено експерти съветват да резервираме билети за желана дестинация 4-6 седмици преди датата на заминаване. Празниците са друго животно!

Колкото по-рано се ориентирате какви са възможностите, толкова по-гъвкави и изгодни решения ще откриете.

3. Купете коледни картички на промоция.

Понякога се случва да не ви останат пари за коледни картички. Особено ако трябва да купувате подаръци за много приятели и познати. Да хвърлите още 3-4-5 лв за картичка на човек е сериозно вложение. Обиколете магазините и потърсете изгодни предложения.

4. Организирайте спестяванията си.

Още от сега започнете да събирате пари. Даже отворете нова сметка или пък използвайте безплатна услуга онлайн.

Събирайте парите по предназначение. Колкото по-рано започнете, толкова по-малко пари ще заделите в навечерието на празниците.

5. Предвидете „скритите” разходи.

По празниците винаги се появяват „скрити” разходи. Например, пощенски разходи за картичките, малки подаръци за коледното парти, бакшиши за сервитьорите в кафенетата, в които организирате предпразнични срещи с близки приятели.

6. Обмислете поемането на някоя извънредна работа до празниците.

Огледайте се за временна работа или такава, която ще допълни празничния ви бюджет, но ще ви отнеме само няколко часа седмично.