Европейските индекси стартираха първия ден на новата седмица с понижения след атентатите в Париж, но възстановиха голяма част от загубенето след близо час търговия.

Френският САС 40 се понижи с 1.2%. Немският DAX се търгува почти при нивата от затварянето си в петък, след като стартира днешната борсова търговия с над един процент понижение.

Петролът първоначално поскъпна, но впоследствие също върна голяма част от добавеното. Брентът с доставка през януари се търгува при нива от 44.5 долара за барел.

Златото добави близо 1% към стойността си, като се търгува при нива от 1 093 долара за унция. Повишение от около 1% регистрира и цената на среброто - до 14.42 долара за унция с незабавна доставка.

Фючърсите на щатските индекси сочат отваряне леко на положителна територия след значителните им загуби в края на миналата седмица.

Широкият индекс Stoxx Europe 600 се понижи моментно до триседмичен минимум, а европейската валута загуби 0.2% от стойността си.

Китайските акции, търгувани в Хонконг, поведоха спада на азиатските пазари, като загубиха 2%. Индексът, следящ представянето в Азия, се понижи с 1.1%.

Понижение от 0.9% регистрира и японският Topix.