Полската компания за мебели Gala Collezione има изключително интересна история на развитие за краткия период на своето съществуване - от едва четиринадесет години.

За да ни разкаже нещо повече за компанията, разговаряхме с генералния мениджър на Gala Collezione България – Евгени Генчев.

Господин Генчев, Gala Collezione има изключително интересна история, можете ли да ни разкажете нещо повече?

Това наистина е така, компанията има интересна история. За краткото време от 14 години, започвайки като малък производител на поръчкови дивани, предимно за немския пазар, компанията се превръща в производител с четири модерни производствени бази, който изнася за целия свят, включително Саудитска Арабия и Дубай от тази година.

Можете ли да ни разкажете за семейния бизнес, който стои зад Gala Collezione? Разрбахме, че има доста семейства, които работят в производството.

Това наистина е така. Фабриките ни са разположени в традиционен мебелен център около град Бидгошч. Четирите фабрики се намират в радиус от 50 километра около този мебелен център.

Съответно повечето от хората, които работят за нас, са млади и отдадени на работата си професионалисти. Нещо, което наистина ме вдъхновява, е,че това са поколения на тапицери и дърводелци, които учат, стремят се към съвършенство и най-важното - предават знание от поколение на поколение.

Това прави работната среда по-приятна, а стремежът към съвършенство дава най-добри резултати.

Едно нещо, което винаги подчертавате, когато говорите за дивини, е, че производството на дивани и автомобилопроизводството си приличат. По какво?

Да, така е. Наистина през последните няколко години в престижните фабрики за дивани, каквито са тези на Gala Collezione, навлязоха много нови неща.

Днес диваните се правят в няколко стъпки. Първо се приготвят различни прототипи на конструкциите, тестват се щателно за здравина и максимален комфорт, като впоследствие се пристъпва към изработване на 3D-модел, различни компютърни и живи тестове, преди да се пристъпи към финалното оформление на дизайна, съответно в модерни дизайнерски студиа, предимно в Италия. После диванът влиза в производство.

Едно от най-новите неща при производството на дивани е навлизането на нано материите. Нано влакната имат изключително голяма издръжливост. Издържат на 250 000 цикъла на триене по скалата Мартиндейл, което е близо 10 пъти по-голяма здравина спрямо обикновените дамаски.

Като допълнително предимство, нано фибрите имат свойството да не абсорбират мръсотията и могат да се почистват от абсолютни всякакви замърсявания – като червила, кафе, вино, химикали, фулмастри и други само с вода и мокра гъба.

Като експерт ще ни посъветвате ли как да изберем перфектния диван?

Това е подвеждащ въпрос. Няма перфектен диван. Истината е, че за всеки един от нас има най-добрата възможна комбинация.

Това, което се стремим да приложим при нас, са различни конфигурации, различни функции, размери. Предлагаме, разбира се, вградени легла, ракли за съхранение на багаж, барчета с различни функции, като издърпващи масички, изкачащи чекмеджета с бутилки и чаши, музикални системи, електрически системи за релакс.

Също така всеки диван се предлага в 200 цвята на дамаски и 34 цвята на кожи, както и различни цветови комбинации, които помагат на хората да направят наистина най-добрия вариант за техния интериор и да съчетаят всички елементи, така че да стоят наистина добре.