В рамките на 5-тата годишна конференция на Project Management Institute – PMDAY Bulgaria 2015, ръководителите на проекти от цялата страна взеха участие в професионални и поведенчески бизнес симулации в областта на управлението на проекти. Водещи на активната част от събитието бяха консултантите на In Your Hands, а целта – чрез силно ангажиране и доза забавление участниците да преоткрият част от възможностите си за успех в реалната бизнес среда.

Под мотото „Промяна, Предизвикателство, Възможност“ протече тазгодишното събитие PMDAY Bulgaria. За да вземат максимума от знание за положителната промяна, участниците имаха възможност както да се запознаят с успешни практики, така и бяха предизвикани да проиграят различни аспекти и сценарии от динамичната природа на управлението на проекти.

Груповите занимания бяха поверени на консултантите от In Your Hands, които въвлякоха мениджърите в две от своите бизнес симулации. Най-голям брой бяха участниците в програмата “Gold of the Desert Kings”. Поставени в условията на поведенческа симулацията, мениджърите, обединени в работни екипи, прекараха в пустинята 25 дни.

Задачата им, освен да достигнат и изкопаят възможно най-голямо количество от златото на Пустинните царе, беше да се справят с редица трудности: лоши метеорологични условия, набавяне на хранителни припаси и опасност от смърт. In Your Hands, обаче, не просто отведе над 200 мениджъри на експедиция в пустинята, а постави на изпитание редица от техните бизнес умения.

За да бъде мисията им успешна, те трябваше да положат усилия, огледални на тези, които са им нужни при управлението на реален бизнес проект. Ангажирани в процеси като стратегиране, разпределяне на отговорности, планиране на ресурси и анализ на ситуационните фактори, екипите демонстрираха поведения, с които извлякоха най-ценното от поведенческата симулация, а именно – как да превръщат активността в продуктивност.

В паралелни зали още 80 участници работиха върху казус от друга специализирана програма. Задача беше да се предизвикат уменията на мениджърите не просто успешно да управляват проект, но да успеят чрез него да доставят реална бизнес стойност за компанията, удовлетворявайки сложните и често противоречащи си изисквания на различните заинтересовани страни в рамките на проекта.

Чрез измерването на различни ключови показатели, анализиращи представянето им, участниците проследиха как се променя бизнес стойността на проекта през отделните му фази: от пред-проектно проучване, планиране и дизайн до разработване и въвеждане в организацията.

Благодарение на бизнес симулациите, мениджърите получиха възможност, приеха предизвикателство и постигнаха промяна в рамките само на 1 ден – PMDAY Bulgaria 2015.