Милионерите и милиардерите също получават подаръци. Какво обаче се купува на човек, който има всичко или пък, ако го няма, може да си го купи. Вижте няколко дара, чиято цена започва от 15-20 хил. долара и може да достигне няколко милиона долара:

Часовник Bovet – цена 1.15 млн. долара

Срещу малко над 1 млн. долара получавате освен часовник и пътуване до фабриката на компанията в Женева, Швейцария. Разбира се екстрите зависят само от вас, както и цветовата гама на придобивката ви.

Бутилка вино Richebourg Grand Cru Wine – 15 – 20 000 долара

Цената на бутилка от това рядко вино от Бургундия е 14 473 долара, докато бутилка от реколта 1985 година може да надхвърли 20 000 долара. От вината се произвеждат само по около 3500 бутилки на година, което обуславя и високата му цена.

Яхта: 250 млн. долара

Едва ли има милиардер, който да не притежава яхта. Те обаче обичат новите придобивки и затова от Rainsford Saunders Design предлагат услугите си за изграждането на 140-метрова яхта с 13 каюти, 2 площадки за хеликоптери бронирани стъкла и максимално ниво на сигурност срещу скромните ¼ милиард долара.

Пакет „Ferrari”: 16 млн. долара

Идеален подарък за всеки богаташ, който е фен на „червените кончета“. Срещу сумата от 16 млн. долара ще получите не обикновено Ferrari, а състезателна кола от Формула 1, както и два ВИП пропуска за всичките 20 състезания през следващата година. С него ще можете да обядвате със звездите от миналото, настоящите пилоти или да пиете кафе или чай с Бърни Екълстоун, който държи правата на Формула 1.

Огърлица за... кучето: 3.2 млн. долара

Милиардерите също обожават домашните си любимци. Освен парфюми и дрехи, те им купуват и бижута. Описваха като Bugatti на кучешките нашийници, Amour Amour се предлага срещу 3.2 млн. долара. В центъра й е разположен 7-каратов диамант, а около него са още 1600 по-малки диаманта, придружени със златна или каишка от крокодилска кожа.

Първокачествен хайвер: 90 000 долара

Срещу тази цена богаташите ще се насладят на кутията, съдържаща близо 1 кг хайвер от дива иранска есетра. Същото количество те ще получават всеки месец от годината. В цената също така е включена и резервация за един от най-изисканите ресторанти в Ню Йорк – Daniel, където ще може да похапнете на спокойствие.

Още: Подаръци за милиардери