Един от водещите немски производители на луксозни автомобили Mercedes-Benz, ще представи новия си модел Е-Class по време на изложението в Детройт през тази седмица.

Вече почти всичко обаче, е известно за новото возило, като се очаква то да е с 2-литровия четирицилиндров двигател от 241 к.с., който се открива при моделите C300 and GLC300. Скоростната му кутия ще е автоматична деветстепенна.

Моделът най-вероятно ще бъде представен в няколко разновидности, сред които със задно задвижване, със задвижване на четирите колела и във версия AMG.

От Mercedes залагат основно на луксозно-обзаведения интериор, отличаващ се с висококачествени материали.

Автомобилът ще може да се настройва в зависимост от пътната обстановка, като ще може да се повдига, когато се шофира по „черни пътища“, например.

В интериора доминира голяма инфо-система с дисплей от 12.3 инча, с която може да се контролира всичко. На волана също са разположени чувствителен на натиск бутони за контрол. С движението хоризонтално и вертикално по тях, шофьорите ще имат възможност да контролират цялата инфо-система, без да е необходимо да преместват ръцете си от волана и така да се разсейват.

По отношение на материалите вътре в купето, основно са застъпени кожата и дървото, което до голяма степен не е изненада. Потребителите могат да избират между 64 цвята по отношение на цвета на интериора.

Голям е залогът и за сигурността на новата Е-класа. Тя разполага с комуникационна система „Car-to-X communication“, която използва смартфонът на шофьора за обмяна на информация с останалите превозни средства на пътя. Така се дават известия за потенциални препятствия на пътя, като аварирали автомобили, или заледени участъци.

Друга опция на модела е възможността му за „дистанционно паркиране“, с което той може да се прибира в гаража, или да се паркира на тесни места, посредством използване на смартфон-приложение.