Светът е пълен с красиви частни острови, но този може да бъде буквално ваш за цялата ви почивка.

Строителните предприемачи Чарли и Кари Маккълък от Бъркшир, Англия, притежават остров Ариара във Филипините, пише CNN.

Преди около четири години двойката започва да отдава острова с площ от 125 акра и неговите плажове, гори и изпълнени с корали води на гости, които искат да се почувстват като у дома си.

Ариара се намира на 4 часа път от Манила със самолет, кола и лодка и е далеч от по-популярните туристически дестинации сред над 7 000-те острова на Филипините.

Вижте още: 10 хотела, до които се стига само по вода

Освен че е трябвало да транспортират гориво до острова и да намерят хора, които да построят сградите за гостите, Чарли и Кари успяват да купят парчето земя от правителството изключително трудно.

Несравнимото ниво на отдих и уединение, на които гостите се наслаждават в момента, обаче напълно си е струвало тяхното начинание.

Дори и ако имаш хубава стая в хотел или вила в курорт, все пак трябва да намалиш музиката. На Ариара можеш да пускаш музиката, колкото силно искаш, казва Кари.

Островът може да бъде наеман от компании до 18 души, като това струва по около 500 долара на човек на нощ за престой от седмица или повече, като в тази цена не влизат алкохола и горивото за лодките.

В зависимост от броя на гостите, едноседмичният престой на острова струва между 30 000 и 60 000 долара.

Гостите разполагат с 30 души персонал на тяхно разположение и имат право на специални изисквания, които варират от храната до персонални инструктори по йога.

Много от членовете на персонала са бивши рибари, които в момента вършат най-различни неща на Ариара.

Семейство Маккълък не разкрива кои са техните гости на острова, споделяйки само, че някои от тях са от Австралия, Великобритания, Канада и Южна Корея. Няколко от гостите са наемали острова по няколко пъти.

Остров Ариара е свободен за наемане само през една трета от времето.

Семейството е водило тримата си синове на Ариара на почивка, но гостите не би трябвало да очакват да видят семейството по време на престоя си.

Собствениците твърдят, че гостите може да се почувстват като у дома си на острова, само ако на него няма други хора, освен тяхната група.