Волатилните пазари от началото на годината взеха поредната си жертва – милиардерския статут на Джак Дорси.

Състоянието на Дорси, който в момента ръководи едновременно компаниите Square и Twitter, падна под 1 млрд. долара вчера, след като цените на акциите му и в двете компании се понижиха значително, информира Forbes.

Богатството на Дорси, което преди време се оценяваше от Forbes на над 2 млрд. долара, преди Square да излезе на борсата, вече възлиза на 944 млн. долара.

Вижте още: Шефът на Twitter и Square няма бюро в нито една от двете компании

Цената на акциите на микроблога Twitter, който е използван от 300 милиона души, но все още не успява да очарова останалата част от света, падна през август под нивото IPO-то си от 26 долара. В първите седмици на новата година акциите отново са поставени под сериозен натиск, а инвеститорите се ориентират към по-сигурни книжа.

Вчера акциите на компанията за разплащания Square, която Дорси основава между първия и втория си престой в Twitter, поевтиняха за първи път до под нивото на цената от IPO-то от 9 долара. Подобно на Twitter, Square все още не може да се похвали с постоянни печалби и е изправена пред сериозна конкуренция от страна на Apple, Google и Samsung.

Пазарната стойност на Square вече е под 3 млрд. долара, или наполовина на това, което се смяташе, че струва, преди да излезе на борсата.