Те бяха женени в продължение на 20 години, отглеждайки син и живеейки добре, пътувайки между жилищата си в Ню Йорк и Франция.

Всичко бе идеално, с изключение на едно нещо – той се е развел тайно от нея само няколко месеца след сватбата им, за да предпази активите си.

Сега 59-годишната Кристина Карта Вия съди своя 90-годишен “съпруг” Габриел Вия, за да обяви за невалиден разводът, за който не е знаела, и да му попречи да продаде апартамента, в който са живели заедно.

Двамата се запознават и се женят в Ню Йорк през 1994 г. Тя напуска работата си като преподавател по италиански език в Бостън колидж, за да бъде с адвоката и туристически агент, който е с повече от 30 г. по-възрастен от нея.

“Той бе абсолютно очарователен и въпреки разликата във възрастта, това бе любов от пръв поглед,” казва Кристина Карта Вия.

Въпреки това обаче Габриел изглежда през цялото време се е подсигурявал. Четири месеца след като двамата се женят, Габриел Вия тайно урежда развод в Доминиканската република.

Вижте още: Милионер оспорва развода си, защото бракът е за “добро и лошо”

Съпругата твърди, че не знае за това, а още по-малко пък се е съгласявала на развод в Доминиканската република, който така и не е регистриран в Ню Йорк.

“Това е измама,” споделя тя пред New York Post.

Двамата си купуват апартамент в Ню Йорк, ражда им се син и прекарват времето си между Манхатън, Масачузетс и Франция.

Габриел обаче споделил пред властите в Доминиканската република, че животът със съпругата му е “непоносим,” се казва в документите по делото, заведено от Кристина.

Въпреки че семейството не е живяло в Доминиканската република, Габриел дал началото на развода там. Той наел адвокати за всеки от съпрузите и посочил “несъвместимост на характерите” като причина за раздялата, се казва в съдебните документи.

Кристина разбрала за това едва през ноември, когато в дома им в Манхатън пристигнала данъчна разписка, а нейното име не било на нея. Тя наела адвокат, който да проучи нещата и разбрала, че Габриел се опитал да премахне името й от нотариалния акт, използвайки развода в Доминиканската република като доказателство, че тя не е собственик.

Според нея разводът в Доминиканската република дори не е законен, защото нито един от двамата съпрузи не се е явил в съда, а раздялата не е била публикувана във вестник, както е според местните закони.

Вижте още: Все още женен за съпруга №8, мъж предложи брак на девета жена

Според нея съпругът й използва всичко това с цел измама.

Тя смята, че той иска да продаде апартамента на своята дъщеря - Марина Вия, която живее в Рим. Апартаменти като техния се продават за около 1.4 млн. долара.