Работа мечта за всеки фермер се предлага на най-отдалечения остров в света.

Правителството на Тристан да Куня, британска отвъдморска територия в Южния Атлантик, търси земеделски съветник, който да подпомогне развитието на животновъдството и земеделието на острова.

На парчето земя има само едно село - Единбург на седемте морета – което е дом на 265 души, които имат желание да намалят зависимостта си от вноса на хранителни продукти.

Тристан да Куня е открит през 1506 г., но остава необитаем до края на 1700 г., когато той е използван за първи път от американски китоловци.

След това британският флот има гарнизон там по време на изгнанието на Наполеон на Света Елена. Когато гарнизон е оттеглен, трима мъже остават на вулканичния остров и основават настоящото селище.

Исторически погледнато, островът е важна спирка за ветроходни кораби, нуждаещи се от междинно пристанище в Атлантическия океан. Той е обявен за британска територия през 1816 г., за да се гарантира, че французите няма да го използват, за да спасят Наполеон Бонапарт от изгнанието му на Света Елена.

Според официалния сайт на Тристан да Куня, това е остров, "игнориран от ранните изследователи като възможен дом поради своя труден планински релеф, липса на естествено пристанище, липсата на земя за селското стопанство, както и заради суровия му климат с обилни дъждове и силни ветрове през всички сезони.

Управата на острова го определя като подходящ за "особена порода хора, готови да живеят в периферията на живота и да обитават най-изолираната общност в света."

Вижте още: Тристан да Куня - най-отдалеченото място на света

В обявата за работа на Националния съюз на фермерите се казва: "На острова има около 1000 декара бедни пасища за 300 говеда и 500 овце.“

Посочва се още, че се произвеждат картофи в семейни стопанства, но населението иска да засади плодове, зеленчуци и други култури, за да намали зависимостта си от вносни хранителни продукти."

Успешният кандидат трябва да може да докаже опит, придобит в Обединеното кралство в области като животновъдство и земеделие.

Икономиката на острова се основава на пазарните стопанства, риболова, продажбата на пощенски марки и монети, както и на туризма.

Мястото не е съвсем без удобства. Правителственият сайт описва острова като "далеч от безумната тълпа", но селото се гордее с някои съоръжения, сред които училище, църква, супермаркет, ресторант, кафене, болница, музей и туристически център. Дори има голф игрище.

На Тристан да Куня живеят девет семейства, обединени от политиката, че всички са равни и всичко се споделя.

Работата, която се предлага с безплатно настаняване, пътуване и заплата, зависеща от опита, ще бъде за две години. През това време до острова от Южна Африка ще бъдат осъществени само девет пътувания.