85-годишен фермер беше наречен "най-якия дядо" в китайските социални медии, след като бяха публикувани негови снимки, показващи го облечен в модерни дрехи.

Снимките и стилът са дело на внука на мъжа, когото той посещава в оживения град Ксиамен.

Дядото живее сам във фермата си в провинция Фудзиен, след като съпругата му умира преди две години. Той прекарва времето си, грижейки се за градината си.

Дядото в обичайните си дрехи на село

30-годишният Дин Гуолианг, който е професионален фотограф, кани дядо му да го посети в Ксиамен, за да разгледа забележителностите и да прекарат известно време един с друг през септември миналата година.

Именно по време на това пътуване той го пита дали има нещо против да пробва различни дрехи, с които да го снима. Внукът казва, че те са в добри отношения и той често снима дядо си.

Дядото с внука си

Допреди тази фотосесия дядото носи основно дрехи, които са подходящи за селските райони и гарантират повече удобство, отколкото стил.

Снимките днес са истински хит в Китай, като в Weibo вече могат да се похвалят с над 130 000 гледания.

Вижте още: Милиони китайки обзети от нова лудост да докосват гърдите си

Според Дин тази фососесия не е направена за самореклама, а за да напомни на младите хора да се грижат за възрастните членове на семейството си и да прекарват повече време с тях.

Той добавя, че снимките му са предизвикали сълзи в сестра му, а леля му не е могла да повярва колко красив е баща й.