Ако сте в САЩ, можете да пушите марихуана на улицата, без да се притеснявате, че ще бъдете арестувани, в четири щата плюс окръг Колумбия.

В Орегон това е позволено от 2014 г. и изглежда е идеална бизнес възможност за някои хора. Като например за бившия баскетболист от НБА Клиф Робинсън.

Навършващият 50 години през 2016 г. Робинсън е спечелил 61 млн. долара в кариерата си, но изглежда все още мисли как да увеличава състоянието си.

Той е наказван многократно заради нарушаване на политиката на НБА относно използването на наркотични вещества, но споделя:

„Останалите лекарства са синтетика, аз говоря за нещо натурално, с което може да релаксирате, да се избавите от стреса или да излекувате напрежението в мускулите“.

Според него марихуаната дори може да помогне на спортистите като обезболяващо средство доста по-добре от известните лекарства.

Робинсън ще бъде един от говорителите по време на предстоящата на 3 и 4 февруари конференция за марихуаната в Орегон, където той планира да започне да отглежда и продава веществото до края на годината.

Вижте още: Канада печели 3.6 млрд. долара от легализация на марихуаната