Веднъж попитах баща ми колко пари има, а той ми отговори, че им е изгубил сметката. Това сподели в интервю за предаването Ничия земя по Нова телевизия синът на Ескобар Себастиан Марокин.

„В един добър уикенд, Ескобар можеше да продаде наркотици и за 70 млн. долара“, допълва той. Тези пари ги даваха американските картели, за които никога не се говори. Американците много ги бива да посочват главатарите на латиноамериканските картели, но да премълчават кои са ръководителите на техните собствени. Знаят имената на всички шефове на латиноамерикански картели, но не знаят имената на собствените си бандити, казва Марокин.

Синът на Пабло Ескобар с шокиращо разкритие за Франк Синатра

Кога Пабло Ескобар тръгва надолу?

Баща ми тръгва надолу, когато обявява, че ще влезе в политиката. Пожела да влезе в една много по-голяма мафия от тази, която той управляваше. И въпреки, че е бил капо ди тути капи в тази мафия, в другата, по-голямата не го приели.

Връзката между политиците и наркотрафика е по-сериозна, отколкото смятат хората.

Защо въпреки парите, Ескобар гладувал?

Въпреки, че имахме милиони, имаше моменти, в които гладувахме. Именно тогава разбрах, че парите от наркотрафика не служат за нищо. Имахме достатъчно пари, че да си купим всичките супермаркети в града, но нямахме свободата да отидем до ъгъла и да си купим хляб, разказва Марокин.

„Следователно, това не са пари, или поне така мисля“, допълва той.

Наркотиците и Пабло Ескобар

„Баща ми не използваше наркотици, освен марихуана, при това, когато не работеше. Бях на 8 години, когато той ми разказа всичко за наркотиците. Каза ми „смел е онзи, който не опитва наркотиците“, казва синът на краля на кокаина.

Убит ли е Пабло Ескобар

Пабло Ескобар не е убит, той се е самоубил, разказва Марокин. Много пъти ми е показвал, къде ще се простреля, ако бъде обкръжен – в дясното ухо. Баща ми позволи той да бъде заловен. В живота си той не бе ползвал телефон, но в онзи ден той ползва телефона цели 5 пъти и така го обкръжиха. Колумбийското правителство му даде да се разбере, че той трябва да умре, иначе ще ни избият всичките, цялото семейство.

За какво харчеше парите си Пабло Ескобар

Най-голямото щастие се изписваше на лицето му, когато помагаше на бедните в Колумбия. За мен най-големият подарък бе времето, което ми посвещаваше, а не подаръците, допълва той.