В Италия хората ядат ястие с леща на Нова година с надеждата за добър късмет. В Япония носят жаба оригами в портфейла си за забогатяване.

Тази седмица започна Китайската нова година. В чест на празника от Business Insider са подбрали 12 традиции за трупане на богатство от цял свят. Няма гаранции, че те ще проработят и за вас, но нищо не пречи да опитате?

В Китай не слагат дамските си чанти на земята.

Въпреки че Китайската нова година е най-суеверният празник за китайците, някои традиции за трупане на богатство са целогодишни. Популярно суеверие в Китай е, че портмонето или дамската чанта не трябва да се слага на земята.

Китайците казват "чанта на земята означава пари през вратата." Когато чантата или порфейла се оставят на земята това е символ, че богатството се прахосва или ви се взима. Освен това личните ви вещи остават физически близо до вас и се предотвратяват кражби.

В Русия, Турция и Япония избягват свиркането вкъщи.

Популярно суеверие в някои нации е да не се свири с уста вкъщи, особено вечер.

Руснаците вярват, че свиренето с уста вкъщи носи финансови загуби; турците пък смятат, че вика дявола нощем, а според японците - змии или крадци може да посетят дома ти нощем.

В Франция не обръщат хляба.

Във Франция има суеверие, че поставянето на хляба на масата наобратно води до бедност и глад. Това суеверие се води началото си от Средновековието, когато пекарите запазвали обърнатия надолу хляб за палача.

В Япония държат жаба оригами в порфейлите си.

Лист хартия вероятно няма да донесе късмет или богатство. Според японската традиция обаче, сгъването на лист хартия под формата на жаба, носи точно това.

Думата "жаба" на японски е "каеру," а нейния омоним е "да върнеш." Затова японците вярват, че ако носят жаба оригами в портфейлите си това ще им донесе късмет и "окане га каеру" или "парите ще се върнат."

В Китай носят червено бельо по време на знака от зодиака, под който са родени.

В Китай червеният цвят традиционно се смята, че носи богатство като прогонва духовете или лошия късмет.

В китайския зодиак има общо 12 животни като всеки човек е роден в годината на някое от тях.

Така зодиакалният знак на всеки човек се пада през 12 години. Когато дойде тази година обаче тя носи лош късмет. Затова трябва да се носи червено бельо за максимално добър късмет.

Компаниите в много държави използват талисмани за привличане на богатство.

В много държави се използват амулети и талисмани за защита и привличане на добър късмет.

В Индия и много Южноазиатски държави, слагането на статуя на слон до входа се смята, че е на пари и добър късмет за бизнеса. В Япония такъв талисман е котката Манеки неко.

В Италия консумират ястие със свински колбас и леща на нова година.

Италианско суеверие е, че хапването на "Cotechino con lenticchie," или свински колбас сервиран върху леща, на Нова година носи добър късмет. Цветът и формата на лещата символизират парите, а свинското представлява изобилието.

В много държави смятат, че десенът на точки носи късмет.

Смята се, че десенът на точки се отразява добре на финансовото ви състояние.

Във Филипините смятат, че носенето на дрехи с десен на точки е на пари, защото кръглата форма привлича богатството и добрия късмет.

Французите, които са известни с това че носят райе, също променят нещата като носят десени на точки на Нова година, за да имат благополучие.

В Южна Корея избягват да си клатят краката

Независимо дали сте изнервени или нетърпеливи, ако си клатите краката това е на загуба на пари, според корейската традиция. Това действие символизира загуба на богатство и безпаричие.

В Чехия носят рибени люспи в портфейлите си.

Чехите вярват, че ако носите рибени люспи в портфейла си или в себе си през годината, това ще привлича пари.

Рибените люспи символизират богатство и пари, тъй като приличат на сребърни монети, затова носят благополучие.

В Китай наблягат на числото 8 и избягват числото 4

Числата в Китай не са просто числа (особено по време на Китайската нова година). Четните числа се предпочитат заради вярата в баланса и хармонията. Двете числа обаче, които трябва да запомните за богатството са 8 и 4.

Числото осем звучи на кантонски като „състояние“. Ако вярвате на суеверия, това е числото, което се предполага, че носи богатство.

Числото четири се произнася "сей" на кантонски, което звучи като думата "смърт." По време на Китайската нова година то трябва да се избягва.

В САЩ носят банкнота от 2 долара.

В САЩ суеверието за банкнотата от 2 долара е с отворен край. Рядкостта на банкнотата кара някои да вярват, че ако я носят със себе си, това ще им донесе пари в бъдеще. Други пък смятат, че притежанието й носи лош късмет. Може да опитате и да видите, ако успеете да намерите такава банкнота.